Hai în Echipă!

Zilele astea se formează Echipele de Lucru pentru tot felul de idei frumoase care merită să se întâmple la cercetași – mai este timp până mâine seară să completezi formularul de aplicare aici.

Ce înseamnă toate astea? La ce te poți aștepta? Te potrivești tu, cu stilul și experiența ta de până acum?

Ei bine, da! 🙂

Da, adică tot ce îți imaginezi despre aceste echipe e adevărat: se lasă cu implicare, organizare, seriozitate, responsabilitate, stres, frustrări, păreri diferite, stiluri de lucru diferite. Dar se mai lasă cu ceva: se lasă cu impact asupra unui număr mare de copii și tineri din România, se lasă cu dezvoltarea cercetășiei, cu oameni faini la fel de stresați și grijuli ca tine, cu lecții personale care te vor ajuta oriunde ești, cu lucruri noi pe care le afli despre alții, despre tine, despre lumea asta.

A fi parte dintr-o Echipă de Lucru națională nu-i pentru oricine.

E nevoie de o inimă și mai mare – pentru că aici nu primești direct zâmbetul acela recunoscător al cercetașului pe care îl ajuți chiar acum (zâmbet care hrănește atâtea sute de lideri să continue să se implice și să crească alături de oamenii lor). Aici, e important să știi să te auto-motivezi și să privești mai departe, în viitor – și mai larg față de orizonturile obișnuite.

La nivelul acesta nu se implică nicidecum oamenii care au timp mai mult – dar se implică oamenii care reușesc să se organizeze mai bine. Dar secretul e că, deseori, reușești să te organizezi mai bine și să așezi lucrurile în perspectivă – tocmai pentru că te implici mai mult și mai curajos.

Căutăm tineri cu potențial, așa cum căutăm adulți cu experiență. Căutăm tineri implicați, așa cum căutăm adulți la început de drum. Criteriile, pe toate, le găsiți aici – dar ele sunt deschise (cât de cât) negocierii, fiindcă înțelegem că fiecare dintre noi e diferit, dar ce contează mai mult e dorința de a contribui la crearea cercetășiei de mâine.

Avem, momentan, mai multe idei pe care ne concentrăm eforturile în perioada următoare – despre asta găsiți detalii aici. Pentru fiecare dintre ideile astea în parte, e nevoie de o mână de oameni care să pună mașinăria în funcțiune. Unele idei sunt mai populare, altele sunt necesare – dar absolut toate sunt importante pentru ca noi să creăm împreună o cercetășie pentru nepoții noștri, una care ne va depăși cu mult ca vârstă.

A fi parte dintr-o Echipă de Lucru națională înseamnă să pui la punct proiectul, să te agiți să-l planifici, să ai grijă la detalii, să te enervezi că lucrurile nu merg chiar șnur, să-ți faci vreo două cearcăne, să fii tras la răspundere, să organizezi, să pui oamenii în față, să îi urci pe podium – iar apoi, la final, în spatele cortinei, să te urci și tu pe podium. Dar te urci pe podiumul acela știind că tu ai creat inclusiv scena pentru el. Și cu sentimentul acesta, să pornești în lume, știind că poți să faci mult mai multe decât credeai vreodată.

Aruncă o privire pe apelurile deschise momentan și hai în Echipă! Cercetășia are nevoie de tine.